Labdarúgás

2024.05.06. 10:11

Megyei foci - Sikerével lépéselőnyben a Koroncó - edzői nyilatkozatok + tabella

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Koroncó KSSZE-Mezőörs SE 1-0 (0-0)
Koroncó, 1100 néző. V.: Horváth P.
Koroncó: Kokas - Nagy P., Csete (Horváth D.), Veller (Sipőcz), Molnár M., Bieder, Domján (Bodó), Lampert, Vörös Torma, Görcs, Molnár T. Edző: Makkos Tamás.
Mezőörs: Somogyi - Böröczky, Debreceni, Kerékgyártó, Venczel, Tóth L., Zámbó, Végh, Tóth M. (Kreicz), Nagy K. (Proceller), Vári. Edző: Bohner Roland.

Gsz.: Molnár T.
Szép számú szurkoló sereg előtt jó iramban indult a mérkőzés, enyhe hazai mezőnyfölény jellemezte az első negyedórát. A 21. percben aztán egy vendég támadást a koroncói védők csak szabálytalanság árán tudtak megállítani  a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Vígh lőtte, de Kokas kapus gyors vetődéssel kiütötte a labdát a bal sarokból. Ezt követően tovább folyt a  pálya középső harmadában a mezőnyölény, amelynek keretében Mezőörs távoli lövésekkel próbálkozott míg Koroncó kontratámadásokra építette játékát. 
Szünet után folytatódott a küzdelmes játék, ami gyakran párosult kemény belépőkkel is. Az 50. percben egy mezőörsi veszélyes lövés után Kokas kapus nagy védése kapott tapsot a közönségtől. 10 perccel később egy bal oldali bedobás után a megcsúsztatott labdát Molnár T. 10 méterről a bal alsó sarokba fejelte. 1-0. A bekapott gólt követően nagyon rákapcsolt a Mezőörs, sorra vezette támadásait, de a Koroncó hősiesen védekezett. Tette ezt olyannyira, hogy a maradék erejükből még a mezőörsi kaput is tudták veszélyeztetni. Nagy izgalmak közepette ért véget a találkozó 5 perces hosszabbítása. 
Két jól felkészült csaapat küzdelmes mérkőzésén a Koroncó lelkesedése meghozta a várva várt győzelmet, amellyel jelentős lépést tettek a bajnoki cím felé.
Jók: Kokas, Molnár M., Görcs, Molnár T., ill. Somogyi, Debreceni, Venczel.
Makkos Tamás: - Gratulálok a csapatnak, ezúttal nem a jó játékunknak, hanem a nagy szívünkneek köszönhetően tudtunk győzni a kulcsfontosságú rangadón.
Bohner Roland: - Sajnos a focit gólra játsszák, mezőnyben felülmúltuk a Koroncó együttesét, büntetőt hibáztunk, ziccereket hagytunk ki, így viszont nem lehet megnyerni egyetlen mérkőzést sem.

Lipót Pékség–Hegykő 1–0 (0–0) 
Lipót, 150 néző. V.: Erdélyi. 
Lipót: Molnár M. – Gergely, Deákovits, Gaál-Horváth, Borsodi, Szimhardt, Buglyó (Monda), Mayer (Csóka), Papp Sz., Tankovics (Mogyorósi), Sipos. Edző: Borbély Attila. 
Hegykő: Majer – Kóczán M., Kóczán B., Galambos (Ratatics), Halász, Nyerges M., Fényes, Nyerges G., Bertha, Török (Horváth V.), Bokán (Holzmann). Edző: Bojan Lazic. 
Gsz.: Borsodi. 
A mérkőzés elejétől kezdve a hazai csapat lépett fel támadólag, ami jó néhány komoly gólszerzési lehetőségben mutatkozott meg, mégis rúgott gól nélkül telt el az első játékrész. A szünet utáni első percekben Borsodi egy szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést és csapata számára a győzelmet jelentő találatot. A jól szervezett hegykői együttes megnehezítette a helyzetek sokaságát elpuskázó hazai csapat dolgát. 
Jók: Buglyó, Gaál-Horváth, Gergely, ill. mindenki. 
Borbély Attila: – A kezdeményező játékfelfogás végre három pontban mutatkozott meg. 
Bojan Lazic: – Az első félidő alapján megérdemelten nyert a hazai csapat, a második játékrészben megtettünk mindent, de a szerencse elpártolt tőlünk. 

Vitnyéd–Üstökös FC Bácsa 2–1 (2–1) 
Vitnyéd, 250 néző. V.: Varga D. 
Vitnyéd: Germán M. – Szalai András (Domján), Hécz, Horváth A., Varga G., Papp R., Szalai Attila (Kovács A.), Pankotai, Nyakas, Németh M., Szakács M. (Kleizer). Edző: Kiss Ákos. 
Bácsa: Kürnyek – Horváth N. (Bakus), Halász M. (Bella), Szabó Z., Rigó, Serfőző, Nagy M., Sipos, Szabó K., Pasztendrof, Ferenczi. Edző: Germán Ferenc. 
Gsz.: Németh M. (2), ill. Rigó. 
Jó iramú,fordulatos mérkőzésen az első félidei teljesítményük alapján a hazaiak  rászolgáltak a három pontra. 
Jók: Nyakas, Pankotai, Hécz, Germán M., Varga G., Németh M., ill. senki. 
Kiss Ákos: – Úgy érzem, annyit fejlődött ez a csapat, hogy kis szerencsével meg tudjuk nyerni ezeket a döntetlenszagú meccseket. További sok sikert kívánok a Bácsának. 
Germán Ferenc: – Az első félidőben csapatom teljesítménye sajnos elmaradt az elmúlt hetekben mutatottól. A másodikban hiába próbáltunk többet tenni a döntetlenért, nem sikerült pontot szereznünk. Gratulálok a Vitnyédnek. 

DAC Nádorváros–Győrújbarát 0–4 (0–1) 
Győr, 150 néző. V.: Fuhrmann. 
DAC Nádorváros: Kiss A. (Simigla) – Bata, Szokolics (Sainza), Matyi (Demeter), Széles, Virág, Pintér D., Forgó, Németh B. (Csonka), Gerencsér, Gál. Edző: Mayer János. 
Győrújbarát: Koncz – Rácz (Szabó Sz.), Varga R., Czanik, Gál (Lakatos), Pintér, Varga Zs. (Bodó), Posta (Detrik), Tóth P. (Buza), Varga J., Samodai. Edző: Tenk Balázs. 
Gsz.: Pintér M. (3), Czanik. 
Győrújbaráti mezőnyfölény jellemezte az első félidőt, míg a DAC kontratámadásokkal póbálkozott. A folytatásban is a vendégek támadtak többet és ez gólokban is megmutatkozott. 
Jók: Széles, ill. Samodai, Pintér, Posta. 
Mayer János: – Az első félidőben még helytálltunk, de a második kapott gól után már gondolni kellett a következő mérkőzésre. A cserék után már szétestünk. 
Tenk Balázs: – Korrekt ellenfél, korrekt eredmény sok-sok hibával. 

Győrújfalu–Kapuvár 2–4 (1–2) 
Győrújfalu, 150 néző. V.: Vőcsei. 
Győrújfalu: Tréger – Kovács D., Németh M., Kutich (Varga M.), Farkas (Ditrich), Bartalos (J. Nagy), Szekeres, Farkas T., Takács M., Simay, Jaczkó (Nagy M.). Edző: Pozsonyi Márk. 
Kapuvár: Kóczán – Horváth P., Szűcs A., Kalmár, Kapa Martin (Bognár), Tar (Horváth Sz.), Németh L. (Böcskör), Árki, Sárándy (Eckhardt), Varga T. (Póczik), Kapa Márkó. Edző: Varga Péter. 
Gsz.: Németh M. (2), ill. Árki, Tar, Kalmár, Horváth Sz. 
Egygólos előnyt szerzett az első félidőben a vendégcsapat, amely szünet után további találatokat szerezve mindhárom pontot elvitte Győrújfaluról. 
Jók: Németh M., Takács M., ill. Árki, Kalmár, Sárándy, Varga T. 
Pozsonyi Márk: – Indiszponáltan kezdtük mindkét félidőt, ez pedig nem fért bele, hiába nyújtottunk ezenkívül elfogadható teljesítményt. 
Varga Péter: – Ránk fért... 

Ménfőcsanak–Abda-VVFK Bau 3–4 (1–1) 
Ménfőcsanak, 250 néző. V.: Köves. 
Ménfőcsanak: Varga R. – Béres, Németh Á., Maximcsuk (Kovács P.), Fördős, Németh A., Bergendi, Buruzs (Tóth E.), Gerencsér, Fekete Sz., Horváth A. (Szabó P.). Edző: Nemes Ferenc. 
Abda: Polócz – Tóth K., Korsós, Éri, Kerékgyártó (Magyar), Maidics (Vígh N.), Babayigit, Visy (Szűcs G.), Kovács B., Wágenhoffer, Balogh L. (Gál). Edző: Knauz Csaba. 
Gsz.: Béres, Fördős, Németh Á., ill. Kerékgyártó (2), Vígh (2). 
Az első félidő csapkodó adok-kapok játéka után a csapatok a játékvezető szerencséjére a második félidőben elkezdtek focizni és élvezetes, gólgazdag félidőt produkáltak. A vendégek eredményes kontrajátékkal kerekedtek a hazaiak fölé. 
Jók: Németh A., Gerencsér, Fördős, ill. mindenki. 
Nemes Ferenc: – Végre lőttünk három gólt, de ez sem volt elég semmire. 
Knauz Csaba: – Minden a vármegyei III-ra emlékeztetett. Nyolc négyzetméteres öltöző ificsapattal együtt, a játékvezetés. Még jó, hogy a második félidőben emeltünk a játékunk színvonalán. 

A bajnokság állása

 1.Koroncó211803612354
 2.Mezőörs201613631349
 3.Győrújbarát201325522241
 4.Vitnyéd201226472738
 5.Lipót201154402438
 6.Hegykő201028303432
 7.Kapuvár208210413726
 8.Abda208210314926
 9.Bácsa217410413525
 10.Gönyű207013285621
 11.Ménfőcsanak*206113294518
 12.Győrújfalu213216215511
 13.DAC21111911754
*A Ménfőcsanaktól 1 pont levonva.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában